Thursday, October 28, 2010

ASHA gumokk!!!!

hai semua... salam~
semalam sy berkesempatan pergi rumah kawan sy, domitilla kat sunway untuk g jumpe kucg gemok die.....
excited giler...

~ASHA~
age: 8 years old
sex: male
place of birth: singapore
ni lah die asha..
kate domitilla, asha ni kurang bersosial. die tak berapa suka dengan orang yang baru die kenal..
tapi aku tak kisah, aku cuba jugak approach die.. aku dukung die, berjaya! hehe
domitilla sendiri pon terkejut aku boleh dukung si asha ni.. kalau tak asyik nak menggigit je.. hehe



pemalas giler.. aku maen tali ngn die, die gerak tgn je.. haha
nak membuktikan asha 2 besar, aku snap la skali ngn bdn aku
yg sememmang nya dah besar ni..
asha dah setengah bdn aku dah.. huuhhh
  

Tuesday, October 26, 2010

binatang yang pernah aku bela..

salam semua...
maaf lah lame aku tak update blog..
busy sikit minggu lepas..
kena jadi urusetia seminar & ada tournament futsal..

ok..kali ni aku nak cerita pasal binatang2 yang pernah aku bela dulu..
sekarang yang masih di bela cuma ayam & kucing je..
yang lain semua dah tak ade..

firtsly my beloved
KAMBING
ni aku dlu msa rmbut pendek.. hehe
dengan NA..

baby
tan
da takde da semua kambing ni.. sebab hama ayam terlalu kuat, menyebabkan bdan kambing ni jadi macam berkurap & kering.. so ayah bagi kat orang kambing ni.. dengar cerita dah biak banyak da baka si TAN ni..
alhamdulillah...

ARNAB
mula bela 2 ekor je, lepas tu membiak dgn pesat!
last2, ayah aku jual anak2 arnab kt pet shop.. hehe
 kenapa aku tak bela dah arnab2 ni? sebab 5 arnab terakhir aku kena makan dengan anjing..
kitorg tak perasan sebab jadi malam..
skali dengan arnab ni, guinea pig aku pon kena baham jugk..
huu... menangis aku..

GUINEA PIG
pocoyo 2 guinea pig aku... kwn baek sakura, kucing kesygn aku
ayah aku letak si pocoyo ni kat dalam sangkar arnab kt blkg rumah aku sebab die kate bagi pocoyo ade kawan.. tp last2 die pon kena baham dengan anjing dgn kwn2 arnab die yg lain..
pocoyo is a birthday present from someone dulu..

BURUNG
anje & ayam katik dlu.. tak igt nama ape
burung ni pulak, adik aku jumpe tak boleh terbang.. injured kepak atau kaki die.. kucing aku la nakal sangat pegi tangkap.. huhu
kesian, so kitorg jaga la die.. bijak sgt2 burung ni..
kitorang masukkan dalam sangkar waktu malam je...
siang die bebas terbang sana sini, tapi die tak pernah pegi jauh, bila panggil je "anjeeee....."
nanti die terbang hinggap kat bahu sape yang panggil die tu..
tapi ade satu hari tu, kitorg panggil2 tp die tak datang, mama aku syak ade orang dah tangkap die, sbb die sgt2 jinak..
='(

so kesimpulan nya, kitorang satu family memang suka binatang...
bukan setakat kucing je, boleh dikatakan semua binatang kitorang layan.. hehe

p/s>> berbuat baik dengan binatang, balasan nya berganda akhirat nanti.. =)
insyaAllah...

Tuesday, October 19, 2010

SI JULING..LING..LING..

hye kawan2..

hensem tak saya?
nama saya juling.. 
saya kucing yang menumpang kat rumah tuan SI CIKHITOT kat kluang johor..

dah dekat 4 tahun da saya menumpang kasih kat rumah ni..
baik tuan rumah ni, belikan makanan untuk saya..

ni gambar paling macho yang saya ade..

mata saya juling.. perasan tak?

tapi saya tetap hensem..

Monday, October 18, 2010

DIKEHENDAKI!!!



nama: chikitot
umur: 2-3 bulan
tempat tinggal: kluang, johor

AMARAN!!!
sila jangan tertipu dengan raut wajah yang comel & tak bersalah ini!

lagi gambar innocent


getting ready nak terkam mangsa
sekali lagi di igt kan, 
TOLONG JANGAN TERPEDAYA DENGAN
WAJAH YANG KONON2 TAK BERSALAH INI

 




 hehehe.... suspen sikit...
last weekend, aku ikot kawan aku balik rumah family dia dekat kluang, johor & jumpa budak kecik yang sgt2 amat hyper active ni!!  huhh~~



serius aku cakap, si chikitot ni xreti penat!!!
selagi tak di masuk kan dlm sangkar, die tak kan berhenti main!
lari sane, lari sini...
kite tgh tgk tv ke tido ke, semua die balun!
kite xbergerak pon die dtg terkam tgn or kaki kite..
gigit mcm nak ceraikan isi dgn tulang!..
saketttt.... da la gigi die 2 baru lagi..
so tajam2 semua gigi die...
kuku? xpyh ckp! sekali cangkuk, melekat!
hohohohohohohoho..



semalam, sebelum tidur aku kire bekas cakar & gigit die kat lengan aku..
pergghhh!!! ade 42 semua skali!
da mcm kena derada aku tgk tgn aku ni
hahahahahaha...
tp puas ati!!!
lame xbergusti ngn kucg mcm 2.. hehe
ni bukti video kejam nye die!!

video

sory pic tak clear.. tapi perasan kan kesan2 cakar 2..
huhu.. baru sikit 2.. dua2 belah penuh dah ni~
patut la tuan ko takot dengan ko~ 
haha

nanti kite bergusti lagi ye chiki~~
tungguuuuuu!~

Thursday, October 14, 2010

SI BELANG

salam kawan2~
sampai2 kat pagar rumah, aku tros nampk si belang ni kat tayar jeep pakcik aku..
aku panggil die, ade respon... die mengiau balik..
hehe.. tp bile aku dekat, die lari.. xnk dekat lgsg..





 pastu aku ckp kat die, "kejap.. jgn pegi mana2.. aku nak bg mkn"
die mcm paham je.. die trus tgu kat situ...
aku bukak bekas mknan, letak atas lantai..
(aku beli bekas biru ni RM1.60 je tok letak dlm beg. xla berterabur kibbles dlm beg aku)


saje aku letak bekas kibbles 2 dekat dgn aku, die mcm nak dtg xnak dtg je..
takot2.. makin lame, makin dekat..
hehehe.. comel... cantik bulu die.. bersih je..
aku cuba usap2 kepala die pelan2.. tp die mrh..
xbiasa dgn manusia kot..
tp aku usap2 jugak... last2 die da tau kot aku xde niat lain..
die da xmrh2 lg..

mcm nak angkat pelok je, tp grg, takot jugk die ggit or  cakar nnt

video
aku usap kepala die pon hujung2 jari je.. takot die gigit.
garang~

Wednesday, October 13, 2010

need your opinion...

do you guys prefer me to write as i am writing right now?
or do you guys want me to write everything in english or proper malay??

do give me your opinion please..
it would really help..
thanks~

si comot stesen LRT..

semalam aku nampak ade kibbles kat stesen lrt 2. betol lah tanggapan aku, mmg ade orang yg bg makan kt si comot ni.. sbb 2 die slalu ade kat stesen 2.. hehe

td pg, aku nampak die tadi kt stesen!

bukan maen lagi menjilat badan.. baru lepas mkn kot..
tp mcm biase, pagi2 kat stesen LRT masjid jamek..
manusia byk sgt2... berkejar2...
xsempat la nak snap pic si comot...
=(

xpe2... insyaAllah.. ade rezeki nnt aku snap... 
janjiiii!!!!
=)

si koko & si kembar

 salam semua...
pg ni berkesempatan nak bagi mkn seekor ibu kucing & dua anak nye..
kucing ni mmg kucing kat ofis aku jugak
tapi die kat kantin je. x ke tempat lain.

masa aku trun nak beli breakfast smlm, ibu nye je..
xsangka lak ade anak rupe nye..
sebb kantin ofis aku ni start puasa tukar tender, baru mula operasi hari isnin haritu..
so kucing ni pon da lame aku xnampak.

semalam, ibu die sekor je, aku belikan ikan goreng bg die makan..
tgk harini ade anak2 pulak, aku naek opis balik, amek mknan yg ade dlm beg aku 2 pastu turun balik..
ade pulak lagi sekor kucg jantan besar. abah die kot, sbb same kaler mcm anak2 die.. hehe
anak2 die mcm lapar sgt.. terkial2 sana sini..
kesian.....

anak die takot2 mulenya.. tp lame2 baru ok..
jgn takot ye syg.. aku xde niat jahat..
=)

P/S >> xsempat nak snap gambar abah die... liar..
takot orang..

Al- Fatihah...

Assalamualaikum & good morning...

terlebih dahulu saya nak minta dr smua pembaca untuk sedekahkan Al-Fatihah untuk 
allahyarham DARJAT B. IDRIS
yang telah pulang ke Rahmatullah lebih kurang pukul 2pg td...



beliau merupa kan adik kepada ayah sy..
he's a very good man.. a very loyal husband & a very loving dad..
semoga roh beliau ditempat kan dikalangan para2 syuhada.. 
amin...
AL-FATIHAH
takziah buat mak lang, along & baby..
...............................................................................................................



Monday, October 11, 2010

LAGI GAMBAR KEMALANGAN NGERI BAS-VAN-KERETA 10.10.10

AL-FATIHAH~~


































SEMOGA ROH MEREKA YANG TELAH PERGI DICUCURI RAHMAT~
AMIN...


P/S >> GAMBAR2 NGERI SILA KLIK
ONDSCENE




~Tabung FurKids~