Sunday, January 30, 2011

my new BLACK.. but still i miss my late BLACK.. (T_T)

Assalamualaikum & hello everyone..
i feel like writing in English today..
well today i'd like to share a story with you guys out there..
it's about a cat that i named BLACK..
why i named him BLACK?
because i found him at the place where i used to fed my late BLACK..
R.I.P. my dearest BLACK..
if you didn't know who black is, you can click HERE & HERE...



for those who doesn't understand Malay, let me brief you a bit about my late BLACK..
he's a fully black coat cat (now you know why i named him BLACK), very friendly, very charming..
he was always there at the walkway along the Klang River near the Daya Bumi complex in the middle of Kuala Lumpur..
i've seen foreigners who was resting under a tree there taking pictures with him as if he was the ambassador of that walkway..
that really make me smile..
just to see how a cat can entertain a tired foreigner.. how a cat can welcomes a foreigner more than we, humans can..

he makes me fall in love with him..
and i started to fed him & hangout with him during lunch hour..
every time he heard me calling him, he'll came running towards me..
but now, he's not there anymore..
he's nowhere to be found.. i've been waiting for him like weeks!
but still he didn't came back.. at that time, i'm just hoping the best for him..
i was thinking maybe he find a new place more safer to stay..
where there were many foods he can eat..
or maybe he found someone who can take care of him..
give him all the love he deserves..
so i just stay with all these positive thoughts & continue with my life..
with some new cats at the same place where i used to fed BLACK..
but it's just not the same..
the friendliness.. the welcoming.. it's just different..
BLACK was very special..

one day, while i was feeding the cats there, an uncle who was the janitor for that area greets me..
he told me there was another lady who always fed these cats early morning..
i was so glad to hear that..
i remembered about BLACK, and i ask the janitor about him..
and he told me the sad news..
he said that BLACK was dead for a long time already..
i ask him how did BLACK died? was he been hit by a car? or been bitten by a stray dog? or being abused by stupid disgusting people?
he said he didn't know.. when he saw BLACK's body, it was already harden..
and in the middle of KL, the easiest way to dispose his body was to throw it into the Klang River..
at least the janitor didn't leave BLACK there to rot..
i was so overwhelmed with the news but i held my tears..
i was so sad.. he was the first cat that really makes me feel happy here in KL.
far from all my cats in Kedah..

when i reach to my office, i burst into tears.. 
it really hurt me to know that he's dead.. but i have to accept..
nothing will happen if it's not for the best..
Allah is always fair..
that's why he took away BLACK, and HE gifts me my new BLACK..


R.I.P my dearest BLACK.. i will always remember you..
one more thing... i never told you before, but now i'm going to say it out loud...
I LOVE YOUUU!!!!!
=')



P/S>> this was supposed to be a happy entry, but it turns out the other way i guess.. i'll make another entry for my new BLACK with a smile next time ok guys?

Saturday, January 22, 2011

kucing2 di rumah buah hati ku.. =)

salam semua.. hehe
nak kongsi gambar lagi...
kali ni gambar kucing2 kat rumah buah ati aku.. :D
syukur sgt2 dapat buah ati yang same2 sukekan kucing..
dah dua ekor kucing yang aku mintak die bwk balik rumah sebab tak sampai hati nak tinggal kan je..
huhu...



ni nama nya TEDDY.. lincah sgt budak ni..
aku yang mintak BF aku bawak balik die ni..
sebab sgt comel & lincah.. tapi kurus msa aku jumpa..
skrg dah buncit! :)

ini si TONET..
BF aku jumpe die dalam longkang kt rumah.. kesian..

TEDDY ni kaki BULI!!
notty tau.. tgk lah tu tgh buli si TONET..
budak kecik yg tgh pose ni aku xpasti nama nya..
tapi anak si SALLY, kucing yang aku mintak BF aku bawak balik jugk.. :)

alololo... TONET ni...

ni pon anak si SALLY..
adik bradik budak kecik yg posing tadi 2..
diorg 4 beradik..
2 gelap mcam yang atas tadi, 2 lagi comot mcm ni~
die tengah tgk TEDDY mengajar budak2 kecik main dekat pagar..
  
ni video TEDDY kat pagar~
video

ni SALLY & her babies~
video

ni plak si Teddy yg nakal lagi..
video

si MINI BLACK & si OREN~

assalamualaikum semua..
kali ni nak kongsi gmbar kucing2 yang memang aku selalu tumpang manja dengan diorg..
dulu aku selalu bermanja2 dengan BLACK, tapi BLACK dah xde.. RIP syg.. (T_T)


tapi Allah  Maha Adil kan?
DIA ambil black, tapi DIA ganti kan dengan si comel ni...
sebijik macam black..
hitam likat, ekor panjang..
ape yg xsama cuma warna anak mata & die ni penakut sikit..
tak manja macam black.. aku nama kan dia ni MINI BLACK.
aku panggil die MINI.
ade gelang tgn kat leher MINI ni..
maybe orang yang selalu bagi makan die pagi2 yang pakai kan


nak tengok BLACK masa die sehat dengan kwn2 die yang lain?
klik SINI...
sekarang semua dah xde.. si OREN ni pon lepas sebulan hilang, baru dtg balik..
tu pon kaki da berlubang.. luka..


da kurus si OREN ni..
die balik, kaki luka, bdn pun dah kurus..

ni cuma luka bahagian luar..
yang bahagian peha dalam kena tengok dekat video..
besar luka yg bahagian dalam 2.. kesian..

video

aku akan terus letak minyak gamat kat kaki dia sampai dia baik..
kesian.. besar sgt luka nya.. aku pon ngilu tengok~

p/s: doakan si OREN cepat sembuh & si MINI cepat manja ye...

si comot stesen LRT 2~

assalamualaikum kawan2...
selamat hari SABTU!
:D
ingat lagi tak aku pernah cerita pasal si comot stesen LRT dulu?
kalau tak pasti klik SINI @ SINI...
tak pernah berkesempatan nak tangkap gmbr dia..
tapi aku dah janji nak tangkap jugak gambar dia kan..
so aku da dapat tangkap dah minggu lepas!
dan rezeki aku jugak, aku dapat jumpa dengan manusia yang baek hati bagi si comot ni makan..
=) 
ini dia si comot stesen LRT...
TARAAAAAAAAAA!!!~~~~

sory la ye.. rambut aku mengganggu..
kelam kabut masa ni sebab orang baru turun LRT..
sesak~

dia tgh makan wet food dari akak yg memang selalu bagi dia mkn..
aku tengah usap2 si comot ni, akak tu datang kat aku & keluar kan wet food prodiet,
aku senyum lepas tu aku tanya la..
aku: "akak selalu bagi makan die ke?"
akak: "a.ah.. awak pon bagi die makan ke?"
aku: "tak lah akak, sebab selalu sampai sini saya da lambt nak pegi keje, lagi pun orang ramai.. tapi saya perasan jugak kalau die ada, mesti die tengah makan. saya igt org rapidkl yg bagi.. 2 saya xrisau sgt.. rupa2 nya akak.."
akak tu senyum pastu jawab "kadang2 kalau die ni(si comot) tak de dekat sini, ati akak susah. risau kena langgar je sebab dekat sgt dgn jalan besar. tapi kadang2 kalau die xde belah sini (sentul), die mesti ade kat seberang sana (ampang).."

lepas tu akak 2 mintak diri sebab lambat dah nak g keje.. hehe..
aku kebetulan pagi tu awal, so boleh la nak berenti sembang2 sekejap..
Alhamdulillah.. masih ada mereka2 yang ambil berat pasal haiwan2 terbiar macam comot ni..
aku senyum je sepanjang2 aku berjalan ke pejabat..

p/s: harap2 boleh jumpa lagi ramai lepas ni.. amin~


Tuesday, January 18, 2011

si tecit!~

 salam lagi kawan2~
ni tecit... kucing adik spupu aku kt kampung...
aktif nya mamat ni Ya Allah.. xtau nak cakap...
tapi bila tido, memang xhengat...
tengok video ni, die boleh putuskan kepala tedy dino ni...
sian menatang ijau tuh.. haha
video


org tgk american next top model..
die pon sebokk je!

hahaha...
:P



tido xigt dunia..
letak kuaci pon xsedar

lagi gambar balik kampung tapi kategori meow2 pulak~

salam semua... ni ade lagi gambar nak dikongsi..

gambar2 kucing & kerenah diorg..
:D

tau la peha aku byk isi... buat tilam lak korg eh!


nyenyaknye kecik~

busu pon!

msa kat kampung, si kecik ni la yang jadi kwn baik sy..

kucing rumah cik ali

kt rumah cik ali lg

kecik.. haha

menyandar.. amik port nak grooming..
hehehe.. teka die tido kt ne?

stroller baby! mmg tmpt tido die


balik kampong~~ heeee

Salam kawan2... 
disember tahun lepas, aku balik ke kampung belah ayah aku..
kat serkat, pontian, johor...
best... rindu nak beramai macam ni.. seronok sangat2!!!
i'll let the pictures tell u the stories~

my mom, my dad, my lil' sis...
tempat wajib my mom kalau dtg KL.. :D



si budak kecil ni pelengkap..


petah giler bercakap budak kecik ni!

all my lil cousins + my sis

heeeee... geram!

kat rumah mak anjang~


lepas mkn nasi, lyn eskrem buat sndri
mak anjang melayan anak2 buah
die lagi! hehe
ramainye nak naik bot...
dan mereka semua adalah saudara mara saya!!
ramai kan :D


waiting for a boat to pulau kukup


pelantar tempat nelayan naikkan ikan~

me and my 2nd bro~

hehe.. semua sedara- mara..
taman negara pulau kukup

my cousin dgn his lil bro..

mak andak aku dgn budak kecit!

BBQ~~

hotdog, sate, otak2, ayam, ikan, pari.. peerrghh~~

ayam~

fries, keropok lekor, lontong, kuah kacang, nasi impit...
hohoho~

best sgt... rsa nak balik sana tiap2 bulan.. huhu
kalau bolehhh~~ 

maesya + koko ke milo?

salam kawan2~

hehehehe... ni anak saudara aku, maesya..
dulu aku pernah post pasal dia dengan kucing dia koko kat SINI...
family maesya dah tambah lagi sekor cat to the family...
named MILO..
:D


kalau sekali tengok, memang susah nak beza kan mane MILO... mane KOKO..
sebab diorang punya warna semua same je..
yang berbeza cuma ekor je..
koko ekor panjang straight...
milo ekor die pendek sikit & crooked (bengkok)..
kalau korang nk tau, MAESYA ni suka sgt dengan kucing...
dia peluk.. dia cium.. dia balut kucing tu... dukung... semua la..
kucing2 ni pulak sangat2 la baik!
diorang layankan aje cik adik comel 2.. hehe
kalau macam kita, kita yang layan kerenah kucing kan??
tapi maesya tak!
kucing2 tu yang melayan kerenah maesya.. shomellll!
hehehe.. 
here are some pictures to share..




alo cyg2~





U JUDGE! hehe =)

~Tabung FurKids~