Wednesday, August 24, 2011

Amazing Animal Lovers Blog Award.. ~terharuu..~



 1. terima kasih CHIKA sebab tag award cik MEOWMANIA ni kt bella jugk.. :)
(sorry la ye.. baru perasan.. hehe)

2. a) Apakah amazing-nya memiliki blog pencinta haiwan ini?
bukan amazing je.. fantastic.. superb.. semua la.. seronok.. kite dapat kongsi cerita dengan orang2 yang sama minat dengan kita. kongsi info, kongsi semua la.. hehehehe

b) Dalam ramai-ramai jebon meowwmania, jebon manakah yang berkenan di hati anda dan mengapa? 
hah! saye suke MOMON! sebab die juling2 air.. i likee~~ hehehehehe
pastu ade je gelagat die tu.. muke innocent selalu.. haha
3. sekarang saya nak tag pulak blog yg sy rsa amazing....
yang pertama, tentunya blog PAPA MEOW.. sy sgt respek sama die..
yang kedua, blog cikgu GT HANS.. seronok baca & tengok gmbr "adik2" cikgu..(adik la sgt) hehe..
yang ketiga, blog kak SUNYI SEPI.. seorang yang sgt tabah! respek sama kak SS juga! :)
yang last but not least, blog cik TEDI kiteee laaaa.. xpernah miss tau~ 


PESANAN PENAJA: 
Award ini hanya lah untuk suka suka, sekadar untuk merapatkan lagi silaturrahim di kalangan blogger pencinta haiwan. Terima kasih kerana sudi menerimanya, saya amaaaaat berbesar hati *sambil kembang-kembang hidung...
Semoga kita semua tidak akan pernah berputus asa dan akan terus melakukan apa yang kita lakukan, membantu sesama makhluk tuhan sama ada manusia mahupun haiwan, insya'Allah 

wordless wednesday lagi~

kite kan kawan......

aku kan abang...

Wednesday, August 10, 2011

wordless wedneday~ (versi BOBO)

saye buli BOBO

BOBO buli saye


Monday, August 8, 2011

bulan puasa ni kena banyak bersabar....

assalamulaikum..
selama ni asyik tengok dan gelak sorang2 je tengok keletah si KID dengan abg angkat die BOBO..
arini nak kongsi dengan korang lak..
BOBO ni sangat lah penyabar.. serius sgt sabar.. 
buat lah ape pon kt die.. cubit pipi ke ape ke. die xpenah marah ke, cakar ke ape ke..
tapi si KID ni pulak nakal yang amat!
keje die menyakat si BOBO sebab dengan BOBO je die berani.. 
dengan kucing lain hampeh.. penakot!
hahaha... enough said, jom tengok gambar!

konon2 baring diam2 la...
tgk je la mata si kid tu.. mata nakal!
die da mule dah...
BOBO relax je.. xmelawan..
suke sgt geget leher abg die ni...
tau la banyak isi...
BOBO masih tenang & sabar... 
last2, kesabaran BOBO da sampai limit.. haha
BOBO kasi backflip kat si KID ni.. hahaha
terus si KID datang mengadu.. hahaha
padan muke!


 Moral of the story: jangan fikir air yang tenang tiada buaya... skali buaya besar NGAP baru tau.. hehehehhee

Monday, August 1, 2011

dia sudah tiba... RAMADHAN~~

Assalamualaikum...
saya nak mengambil kesempatan ni memohon seribu kemaafan kepada semua..
meminta agar dihalalkan apa2 yang terambil termakan terminum tanpa sengaja..
memohon diberikan kesedaran, keinsafan & hidayah dari Allah S.W.T..
semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna & lebih sempurna dr tahun sebelum ini..
semoga diberi kerahmatan & kesenangan melalui segala rintangan kepada semua..



Subhanallah.. banyak nya ganjaran yang KAU janji kan ya Allah...
:')

ingat!
:)

~Tabung FurKids~