Friday, July 29, 2011

kucing terbongkang? tapi kenapaaaaa???

assalamualaikum..
ok.. harini nak tanya soalan cepumas...
kenapa kucing suka tido terkangkang... terbongkang... terpampang segala apa yg ade..
menayang perot.. menayang toot2~ tayang segala lah!...
ade sape2 tau jawapan...
ni contoh2 terbongkang & terkangkang...
ada 7 gambar.. sila klik READ MORE..











Thursday, July 28, 2011

RM400 @ penjara 7 hari vs nyawa binatang xberdosa..

assalamualaikum..

semua mesti tgk berita kan & baca paper kan?
aku takkan post video tu kt blog aku. xsampai hati..

aku tak berani nak tekan PLAY pun. hati aku terlalu rapuh.
kesian nya ya Allah.. mereka xberdosa! jadi mangsa manusia pendek akal macam tu.
tau ape alasan yang diberikan pengkid sialan tu atas tindakan die?
TERTEKAN SEBAB MASALAH KELUARGA.
what a stupid idiotic excuse Chow Xiao Wei!!!!
ok lepas ni kawan2, kalau anda tertekan, sila lah cari pengkid ni & pukul die..
huh! 
walaupun benda ni dah lama jadi, tapi susah sangat nak terima kenyataan yang dia cuma didenda 
RM400 @ 7 HARI PENJARA. 
ITU JE???!!
come on lah Malaysia.. hurm..

tp siapalah kita kan untuk nak pertikai ape yang mahkamah dah tetapkan..
tp sangat2 berharap & berdoa xde lagi kes2 macam ni jadi. 
kesianlah binatang2 tu.. diorang pon nak hidup macam kita..

ingat! kat muka bumi ni kita KHALIFAH! kita sepatutnya memikirkan yang terbaik untuk menjaga & memelihara muka bumi serta makhluk2 Nya yang lain.. 
apa saja yang ingin dilakukan, duduk & fikirlah sehabisnya.. 
apa kesan tindakan kita pada diri sendiri mahupun makhluk lain..
wallahualam...

p/s>> Ya Allah.. KAU lindungilah makhluk Mu yang lemah & kecil ini sebagaimana KAU melindungi mereka2 yang selalu beriman kepada Mu.. sesungguhnya mereka tidak pernah berdosa & tidak pernah kotor seperti kami manusia. Hanya pada Mu ku memohon pertolongan. aku akan membantu selagi aku mampu, selebihnya aku berserah sepenuhnya kepada Mu.. 
Amin...

Wednesday, July 13, 2011

wordless wednesday~~

HAHAHAHAHAHAHA
:D

Tuesday, July 12, 2011

ish! kesian nyaa... kebuluran..

assalamualaikum..

ape yg kesian? ni anak teruna sape tah. kesian nye la hai..
mata sayu.. mintak sedekah.. lapar sgt agaknya.. aduhh..
berdosa ke aku kalau aku biarkan je?
nak bagi makan ke? nak kena sedekah jugak ke?????


ni belom cukup sayu.. ade satu lagi..

Ya Allah.. siannyee...
sampai kecik bijik mata.. teruk sgt la tu yeaa??









TAK PAYAH NAK MENGADE SANGAT LAH BOBO!! 
MACAM AKU TAK BAGI MAKAN JE..
tu perot boyot tu xpayah nak cover2!
kalau aku xbg makan, da sekeding ko tau x!~
pfffttt!~~

&^*^&()!*((_*_)*(_&.. pfffttttt!!~~
haiihh... 

p/s>> die xmo makan BlackWood sgt arr.. dok hentam my housemate's cat food je.. IAMS...
berdarah idong la mau beli... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Monday, July 11, 2011

Alhamdulillah.. KID & BOBO sudah selamat...

assalamualaikum..

BOBO + KID selamat? selamat ape? dari kena angkut dengan polis sebab join BERSIH?
ooo... tidak2... mereka telah selamat disunatkan pada hari ahad lepas...
10.07.11 tarikh keramat.. diorg kehilangan baballs tercayang.. huhu..
sory syg.. tapi aku buat semua ni untuk masa depan generasi korang..
aku xnak ada anak cucu cicit korang mati didera taua kena langgar atau dibuang di pasar atau jadi makanan orang2 xbertamadun..
lagi satu, aku nak korang bertambah sihat lagi.. xde kena penyakit2 berjangkit dari luar..
membesarlah bagai johan ye syg2 ku..
ingat! aku bukan nak seksa korang.. aku buat untuk kebaikan korang. 
Allah Maha Mengetahui. :)


nama: BOBO-bobo
umur: 2-3 tahun
berat: 4.2 kg
BOBO tgh stone dengan pelali.
baru sudah operate.
ini balls BOBO.
DR.Nurul kata besar mcm buah laici.
nama: URUTA KID
umur : 1 tahun
berat: 3 kg
kid sedang di'operate' DR. Nurul.
ini balls si KID~
ni malam lepas sunat.
mengendeng nak tido dekat2.. hehe
ni malam sebelum sunat. hehehe..
kemain lagi yeeee

p/s>> Kalau anda taknak kasi dan takot berdosa jangan kasikan kucing anda tapi anda mesti membenarkan kucing anda membiak, kalau anda menghalangnya, anda telah berbuat dosa yang besar kerana membiarkan kucing anda sengsara bila nafsu seks nya tak di sempurnakan

tapi bila anda dah dpt anak2 kucing2 tu (jika anda ada kucing betina) maka anda haruslah bertanggungjawab kepada semua anak2 kucing itu, kalau anda buang anak2 kucing itu, anda telah melakukan dosa kerana tidak bertanggungjawab, kalau anda beri kepada kawan anda tapi kawan anda tak jaga dgn betul, maka serpihan kesalahan adalah milik anda jugak.

kalau kucing anda jantan, maka anda harus bertanggungjawab pada setiap kucing betina yang dia bunting kan. (petikan dari CAT FORUM)

Wednesday, July 6, 2011

~Tabung FurKids~