Monday, May 11, 2015

Happy Mom's day! ada masalah ke??

Assalamualaikum & Hola~
terasa nak membebel pulak pagi² isnin ni. pasal ape? pasal Mother's day la...
kan Mother's day semalam. so ramai la kawan² kat Facebook dok post gambaq mak la, ibu la, mummy la, umi la, mama la kan... aku pun tumpang happy la. seronok tengok gambaq² yang depa share tu. pastu ada pulak tiba² terselit satu post ni kat timeline aku. ayat nya lebih kurang....

"hari² pun hari ibu, takkan nak tunggu hari ni baru nak appreciate ibu"


seriously???.....


LAME okay! LAME!!

suka hati diorang la nak wish bila pun. well, tak semua orang yang SWEET macam kau!
hari² pun kau wish selamat hari ibu, hari² pun kau bawak ibu kau keluar candlelight dinner, hari² pun ko bagitau mak kau yang kau sayang dia. KANNNN???... ya right~~~
bukan semua orang jenis tunjuk sayang & perhatian kat orang yang diorang sayang hari² MACAM KAU kan.
so bila ada tarikh yang dikhaskan untuk buat semua ibu kat dunia ni rasa SPECIAL dari hari biasa, biar lah diorang nak sambut. asalkan akidah & cara sambutan nya tak tersasar la dari landasan sebenar.
Allah... ada pulak yang kata sambutan hari ibu ni sambutan untuk Mother Theresa ke Mother Mariam la ape bagai. kalau lah originally memang untuk Mother Theresa or Mother Mariam sekali pun, yang ko sambut & wish selamat hari ibu tu Mother Theresa/ Mother Mariam ke atau pun mak kau? so kalau kau wish mak kau, maknanya mak kau tu Mother Theresa/ Mother Mariam? macam tu ke? kalau kau rasa iman kau tak kuat, akidah kau akan terpesong hanya dengan wish selamat hari ibu & buat special things untuk mak kau,
kau JANGAN LA WISH, JANGAN BUAT APA².
DIAM!


tak payah nak condemn orang sangat. Islam tu indah. jangan serabutkan otak kau.
aku pun masih belajar, tapi benda macam ni basic sangat.
melayu terlalu banyak sangat pantang larang nya. kadang² tak masuk dek akal. kadang² terlajak jauh dari landasan, tapi kau tak sibuk pulak nak condemn & komen pasal tu kan?

lastly....
Selamat hari ibu, mama. you know i love you to the moon and back.
orang tau mama kuat, you definitely can fight all the tumors.
sorry sebab jauh dari mama. how i wish i could be there every single second for you.


love you ma. i will always do.

Good bye for now~

~Tabung FurKids~