Friday, October 5, 2012

Kecik semasa kecik.. (^_^)

Assalamualaikum!

hari ni nak share gambar je. boleh tak? hehe.. aku share gambar budak KECIK dulu buat masa ni. gambar si MERLIN kena import dari FB aku, tapi disebabkan berokband kena barred, PC opis pulak block FB, so nanti2 dulu ye gambar si Merlin time 'selim melim' tu..
ok.. now jom layan...
masa kecik lagi, memang adorable sgt!

 

minum susu pun baik je...

ni dalam laci dekat ofis. minum susu pun pegang sendiri je.. 
memang baik... 

naik lrt, tido... dekat ofis, tido... dekat rumah pun tido...
lepas si Kecik da mula pandai minum air sendiri, da mula tinggal die dekat rumah..
so abang2 die la jadi pengasuh.

tengok je la muka si Merlin. haha.. da penat melayan adik die kot.

ape je budak kecik ni buat, mesti abang2 die tengok2 kan. baik nya abang2 die....
sebab da biasa bebas main sendiri dalam bilik agaknya, susah nak pegang die. die tak suka kena pegang. 
(-_-')
bila kena pegang secara paksa, mula la buat suara macam teruk sangat, nanti datang la abang2 die tengok kenapa adik die mengiau macam tu. pastu nanti abang2 die jilat2 adik die.
sayang nye diorang kat budak kecik ni. 

ni dengan si baxter, salah sekor kucing yang housemate rescue and adopt.

alololoo... hisap jari.. hehe..

ok.. ni bukan hisap jari, ni gigit jari ye. die memang tak suka dipegang. geram betol kadang2. ish!
masa ni da mula nak transform jadi beruk jadian da.
kuat mengusik abang2 die. tak boleh abang die senang sikit, ade je la nak mengacau!

tengok mata die tu..  mischievous! 

mata da kuyu...

so layan kepala dulu....

tengok la saiz die dengan abang BOBO die.. rasa nya masa ni baru masuk 3 bulan kot.

budak nakal atas cat tree..

atas cat tree lg satu dengan abang KID..


ni satu tabiat budak ni.. suka nyonyot tedi bear die.
dari kecik kan tedi bear tu teman die. sampai sekarang. tiap kali malam je mesti dengar bunyi cencurut menyonyot! hehehe 

gambar kiri masa die dalam 2 bulan macam tu.. kanan paling latest.
da nak sama besar dengan abg MERLIN die da.. 
membesar dengan baik ye sayang..
i love all of u so much!
sekian...

~Tabung FurKids~