Friday, June 10, 2011

huh? KID kena buang?

Salam kawan2 semua.. 
okeh.. ini sewius~~(ikot gaya ming2 dlm wonderpets)
KID kena buang? tapi kenapa???? huuu...

"tidak ku pinta, lahir ke dunia.. huuu..."

oi budak! aku bukan buang ko la.. isshhh~~
tumpangkan je kt rumah bigboss ko kejap..
aku kena pegi kursus seminggu kt Tg. Malim.. kalau boleh bawak ko KID, mmg aku angkut skali je senang.. 
"oooo... bukan nak buang la ye? fuhhh~~ selamat!"
ke situ pulak.. ish.. kalau aku nak buang.. buat ape la aku amek ko masa mula2 jumpe ritu?
ade yg kena sunat pakai pisau dapur ni kang.. hahahaha  :P

hujung bulan lepas, aku pergi kursus kat Tg. Malim.. dari 23hb ke 27hb mei..
si KID aku mintak encik buah hati jagakan.. heee...
nasib baik la family die semua ok.. 
nak di jadikan cerita, masa tengah on the way ke Tg. Malim abg sulung encik buah hati aku ni telefon..
katanya KID hilang.. cari kt semua tempat tak ada.. ayokk.. cemane nih..
aku dah risau sebenarnya tapi masih maintain sebab abg die kata nak cari lagi..
sekali lagi abg die telefon cakap KID memang takde..
masa tu aku rasa jantung aku berhenti berdegup kejap.. sedih nya yang amat!
(T_T) dan2 tu lah jugak air mata meleleh tanpa henti..
risau sebab depan rumah encik buah hati ni jalan besar.. kalau KID gelabah, lari naik atas jalan besar??
issshhh!!! taknak lah bayangkan.. nak luruh jantung rasa..
bayangkan sepanjang2 perjalanan dari KL ke Tg. Malim aku menangis je.. huhu
aku fikir.. "KID dah xde.."
lepas hantar aku sampai Tg. Malim, encik buah hati pun terus balik rumah die kat dengkil..
sebelum balik die cuba tenangkan hati aku.. die kata "jangan risau.. rasanya KID ade tu sembunyi atau tido kat mane2. nnt balik sy cari lg"
dan tipulah kalau aku kata aku boleh tenang kan? huhu..
i kept praying that KID didnt go anywhere.. 
bila encik buah hati sampai rumah, die call..
"KID ade je ni hah... tido bawah almari TV"
KID!!!!! kenapa ko buat aku takottttt......huuuuuuuhhhh~~~!!!!
"errkkk... aku tido je la ladyboss.. salah ke? uhuk2.. "
p/s>> no cats were harmed in this picture... :D
ko xde tempat lain dah ke nak tido??? kenapa kat tempat yg orang xnampak ko nak tido haaaa???
kat situ je aku boleh tido dgn tenang..
tgk la skrg ni, aku nak tido ko kacau aku jugk ladyboss kan.. haissyyhh~
haaa... ye lah.. ye lah.. byk alasan ko kan.. huh! jgn buat aku takot lg pahammm????
so mulai hari tu, kalau xnampak KID depan mata, mula lah kitorang menonggeng2 dalam rumah carik bawah meja, bawah almari, bawah sofa, bawah semua benda la.. sampai la nampak ekor die yg panjang tu terjuntai keluar. hehehe baru tenang rasa hati bila tau dia ada selamat dengan kita..
nanti aku post lg gambar2 masa die kat rumah bigboss die & video KID main dengan birdie..
bye! salam~~

moral of the story>> kalau kucing hilang, jangan gelabah.. sabar & tenang.. cari betul2 dulu..

~Tabung FurKids~