Monday, March 14, 2011

Pusat Jagaan Kucing Terbiar, Jasin.. siri "BUAT KERJA"

assalamualaikum...
akhirnyaaaaaa... setelah agak berkurun juga lah aku tak update blog ni..
hehe
maaf ye, tak sempat & mood untuk update blog tak nak mari..
:P

ok.. skrg kite cerita pasal aktiviti terbaru dulu (yg paling best sbnrnya)..
 entri2 kemudian aku cerita hal yang lepas2..

hari ahad lepas (13 March 2011), aku join team ANIMALS LOVER & ADVENTURES TEAM ataupun singkatan nya A.L.A.T ke Pusat Jagaan Kucing Terbiar, Jasin Melaka..
cik TEDI yang menguruskan semua hal2 yang berkaitan dengan pihak2 yang berkenaan..
alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.. seronok sgt2~




ok.. aku cerita dari awal lah ye..
aku bangun pukul 6pg.. untuk snooze kan alarm.. errkk..
hahahaha.. susah sangat nak bangun pagi tu, aku pun tak faham kenapa susah sangat nak bangun..
ingatkan pagi ahad tu nak bangun awal, nak buat sandwich telur buat sarapan dalam kereta, tapi disebabkan encik mata berat sangat nak terbuka, tak jadilah sandwich nya.. maaf ye.. lain kali sy buatkan...

pukul 7pg aku gerak dari rumah kawan aku ke UNITEN Bangi. aku janji dengan kak SS nak jumpa pukul 8-8.30pg di UNITEN je senang sikit.. pukul 7.50pg aku sampai UNITEN.. beli kuih 3 jenis buat lapik perut..
tunggu punya tunggu aku sempat online... main cityville... terlelap sekejap.. dah 8.15, tapi kak SS ni diam je.. jadi ke tak pergi Melaka ni.. huhu.. aku sms, kak SS kata tunggu kak E.. ok2.. aku terus menunggu.. perut pon dah mula memulas.. paham2 je lah pagi kan.. adoii.. mane kak SS ni..
last2 dekat pukul 9, dpt sms dr kak SS kata dia dah pun berada kat depan UNITEN.. errkk.. 
semangatnya aku sampai awal.. huuhuu...

mula2 jumpa kak E, wanie (student UNITEN), kak SS, lieya 3 orang lagi student UKM dalam kereta kak SS..
lepas tu tunggu Papa Meow & Thalhah..
rasa nervous giler nak jumpe PM, sebab aku respek kt dia.. korang tengok sendiri blog dia & korang akan tau kenapa aku respek dia..
 memang tabik springggg mantul2 untuk PM.. hehe.. depan2 segan nak buat.. buat dalam blog je tak pe kot PM? :P
bile dah jumpa, PM tak lah se"pemalu" yang kak SS & lain2 cakap...
biasa je.. mcm2 juga yang disembangkan..
tapi PM dah menang satu anugerah la.. anugerah POSING PALING BANYAK!!
sape sokong... angkat kaki!~
:P
hehehe... jgn marah haaa~~

ok2.. dah sampai PM & Thalhah kitorang terus gerak ke jasin...
kami tunggu cik TEDI kat petronas yang tak jauh dari exit Ayer Keroh..
rupa2 nya bukan kami je yang tunggu Tedi kt situ, ada lagi beberapa buah kereta ain yang sama menunggu ketibaan cik Tedi kite ni..
lepas cik Tedi sampai, kami gerak ke stesen bas Jasin (kot) untuk ambil si kecil molek aisyah yang datang dari wangsamaju naik bas semata2 untuk menyertai program ni.. **CLAP CLAP** 
semangat jitu betul die sorang2 naik bas ke Melaka.. SYABAS!
lepas ambil aisyah kami semua terus ke destinasi yang ditunggu2...
ke Pusat Jagaan Kucing Terbiar, Jasin, Melaka....

rombongan merisik kucing2 kt pusat jagaan ni baru sampai~
igt kawan2...
SAYANGILAH BINATANG PELIHARAAN KITA~~
kami dibenarkan gotong royong di sini dengan syarat..
antaranya adalah TIDAK DIBENARKAN MENGAMBIL GAMBAR..
jadi maaf lah ye, gambar semasa kucing2 ni di letakkan ubat, diberi makan ubat & disapu ubat pada luka tak ade lah..
juga tak ade lah gambar kami mengumpulkan bahan2 buangan meow2 di sini..
yang ada cuma gambar kami berposing.. :P
sila JELES!
hahahaha.. semua muka hepy je tau!
ade la gambar sikit2 yang diambil secara sedar & tidak sedar...
si bunting siamese ni sgt2 la comel..
mungkin dia sesat jalan? atau dibuang tuan nya?
entahlah~  :(
yang ni pun comel  & tersangatlah manja..
melese je kat kaki.. tapi kan.... die sangat kurus..
:(
ni antara kucing2 yang ada dekat pusat jagaan tu..
yang dah selamat dalam sangkar tu,
yang akan dibawa pulang ke rumah PM & kak SS..

~Tabung FurKids~