Tuesday, November 23, 2010

lagi2 meoow~ hehe

assalamualaikum...
alhamdulillah.. jumpe lagi kite kat blog aku yg xseberapa ni.. hehehe
kali ni just nak share gambar.. dan serba sikit penerangan..
kucing2 ni antara yg sempat aku bg mkn dan aku ambil gambar..
kadang2 ade yg aku tak sempat nak ambil gambar.. kadang2 terlupa.. huhu
xkisah la.. 
aku nak tegaskan kat sini ye...
aku kongsi gambar & cerita psl ni bukan niat aku nak tunjuk baik..
bukan jugak niat aku nak kata aku ni penyelamat kucing atau ape2..
sekadar berkongsi cerita sesama animal lover kat luar 2..
sape yg xsuke, dipersilakan dgn hormat nya BLAH.. hehe
garang x? :p


die ni kurus giler! aku jumpa kat kedai makan depan mentari court, sunway..
kesian sgt.. dok kat kedai makan pon sekeding.. huhu
masa die makan, die cam takot2.. jeling2.. aku igt dia xbiasa dgn orang..
rupa2 nya, ade sekor kucing belang dlm 6-7 bulan cmtu slalu buli die..
tgh sedap die makan, dtg si belang 2 die tros lari..
byk kali jugak la die lari, aku pgil balik..
las2, si belang 2 pukul die ni.. sian giler. pastu teros hilang..
aku panggil si belang 2, aku babap bontot die.. huhu
jahat buli budak kecik!
ni pon kat tmpt mentari court jugak..
ibu mengandung.. sian die.. ape la nasib anak2 die nnt..
harap2 Allah sentiasa melindungi kamu syg2 ku~

haa.. yg ni kat khemah guard tempat aku lalu hari2 untuk ke stesen LRT maluri..
die ni tgh dating dgn BF die.. aku dtg kcu.. ngeh3~
tapi die lapar.. aku pegang je teros mengiau mcm kucing giler.. huhu
GF nye manje giler.. tp BF die penakot.. susah betol nak snap gambr
lapar sgt.. aku nak snap gmbar muke die pon tak boleh..
cepat2 je nak tunduk mkn balik.. haha

dah letak mknan baru boleh snap gambar sepasang.. hehehe

herm.. si budak kecik ni aku jumpe kat downtown cheras semalam..
kodek2 je die lari2 sane sini.. hehe
tapi hati aku tak rase susah sangat sebab dalam aku sebok panggil2 budak ni,
ade brader jual seluar jeans ni pon tgh panggil die.. nak maen dengan die..
die sedar aku pon panggil kucing 2, tros die cakap dekat aku,
"bawak balik rumah la teros"
huhuhu... KALAU LAH BOLEHHHHHH...
da lame da aku bwk balik...
at least ade yg nak melayan die kat sini.. aku da lega..
perot buncit.. hehe.. 

tapi sian.. xde sape rela nak bersihkan muka die..
xde pulak aku bwk tidu or ape2 kain time ni..
klu tak, boleh aku tlg bersihkan muka kau..
bagi comel2.. mane tau untung2 ade org jatuh hati dgn kau..
bawak kau pulang..
insyaAllah.. laen kali aku ready tisu basah la dlm beg aku pulak..

~Tabung FurKids~